Designhotell

Designhotell.
Ett designhotell är en skapelse där en designer har arbetat fram hur hotellet ska se ut. Vanligt är att ett designhotell har en speciell stil. Det kan exempelvis vara byggnaden och dess inredning där ett material dominerar. Vidare kan ett designhotell vara skapat för att möta en viss intressegrupp. Designen på ett designhotell är ofta utarbetad från ett tema såsom element, där luft, vatten, eld, jord och himmel finns representerat på olika sätt.

De flesta designhotellen är till karaktären ganska luxuösa. Således är det populärt att ta in på ett designhotell då man vill fira något alldeles extra. En del resebolag arbetar aktivt med att förmedla kontakter till diverse designhotell runt om i världen. Det finns egentligen inga givna regler för att ett hotell ska kunna tillskansa sig epitet designhotell. Dock måste det finnas något på hotellet som är unikt och sticker ut i jämförelse med vanliga hotell.

Vidare bör man komma ihåg att man inte ska låta sig bländas av designhotellets yttre egenskaper. För att du ska kunna trivas under din hotellvistelse är service lika viktigt som allt annat. Beroende på vilken typ av person man är finns det också en risk att ett designhotell, som syftar till att ge dig en unik upplevelse, kan uppfattas som något opersonligt. När man bokar ett rum eller en svit på ett designhotell finns ofta flera olika alternativ.

Således kan det vara värt att titta närmare på de rum som erbjuds. Det är vanligt att inredningen skiljer sig åt en aning, för att du som hotellgäst ska kunna hitta något som du finner intressant och spännande. Be alltid om att få se rummet innan du bestämmer dig. Det kan vara på så sätt att foajén är överdådig men rummen är ganska vanliga. I Sverige finns det flera olika designhotell. De vanligaste destinationerna är Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg. Men designhotell finns även ute på landsbygden.